Demokratik Açılım ve Teslim Olan PKK’lılar

Demokratik Açılım ve Teslim Olan PKK'lılar

Geçtiğimiz günlerde Iraktan çocuklarla birlikte otuzdört kişi Türkiye'ye geldi. Çocukları düşünmediğimiz zaman gelenlerin tamamının demokratik açılım kapsamında Türkiye'ye gelen PKK'lılardan oluştuğunu duyduk ve öyle olduğunu düşünüyoruz. Gelenler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Öncelikle belirteyim ki yazımda PKK'lı olduklarını kendileri ifade eden ve terörist başının talimatıyla gelenleri kastederek PKK'lılar tabirini kullanıyorum.

Ülkemizin kanayan yarası terör belasını da bitirmeyi amaçlayan demokratik açılım sürecinde muhtemelen, öyle ya da böyle terör örgütüne girenlerin ülkemize gelmesi bekleniyordu. Durumları etkin pişmanlık yasasından yararlanmaya müsait olanlar bundan yararlanır durumları uygun olmayanlarda gelir cezalarını çeker, çekmeliler de.

Ancak gelen PKK'lılarla ilgili tasvip edilemeyecek noktalar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; yaklaşık yediyüzelli bin kişi olduğu söylenen bir grubun gelen PKK'lıları bayram havası, şölen havası içinde karşılamasıdır. Ülkemizde yıllardır yaşanan terör belası sırasında birçok gencecik vatan evladı şehit birçoğu da gazi olmuştur. Dolayısıyla karşılama töreni için insanları toplayan (bu kadar kalabalığın kendiliğinden bir araya gelmesi çok da akla uygun gelmiyor) kişi, kurum, kuruluş her kim ise ülkemizdeki şehitlerin ve gazilerin aileleri ile milletimizin hassasiyetlerini düşünmeleri gerekirdi. Kaldı ki şehitler ve gaziler sizin de yaşadığınız ve milletvekili seçildiğiniz bölgeden de çıkmıştır.

DTP'li bir milletvekilinin açıklamalarına göre DTP bu kalabalığı toplamamış ancak organize etmiş. Ey DTP ve DTP gibi düşünenler siz bu organizeyi yaparken neyin kutlamasını organize etiğinizi düşünüyordunuz? Bir zafer mi elde edildi de onu kutluyordunuz? Hayır. Ne PKK ne de başka bir terör örgütü Türkiye Cumhuriyetine karşı zafer elde edemez bunu aklınıza iyice sokun.

Gelelim konunun diğer boyutuna, ülkemiz terörün bitirilmesi noktasında adım atmaya kadar verdi ve demokratik açılım adı altında bir süreç başladı. Şimdi bu süreç içerisinde yaşananları kendi amaçları doğrultusunda kullanmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ve demokratik açılımda ülkemiz için sancılı bir süreçtir. Açıkcası her hükümetin cesaret edemeyeceği tehlikeli bir süreç.  Neden?

Çünkü bir tarafta DTP devlet tarafından uzatılan eli, gösterilen toleransı kendileri için oy toplama malzemesi olarak kullanmak istemektedir. Sanki devlete karşı bir zafer kazanılmış gibi davranmaktadır. Bu şekilde davranarak bölgedeki itibarını koruma çabası içindedir.

Diğer tarafta Türkiye Cumhuriyetine karşı terör faaliyetleri ile bir şey yapamayacağını anlayan PKK bu yoldan vazgeçerken bu işi en karlı nasıl sonlandırırız onun hesabını yapmaktadır.

Hükümet başta Başbakan olmak üzere çok değişik milletvekilleri vasıtasıyla PKK'lıların karşılanması sırasında yaşananları tasvip etmediklerini ve bunun yanlış olduğunu defalarca açıklamışlardır. Ancak bazı muhalefet milletvekillerinin bu açıklamaları görmezden gelerek yaşananlardan puan ve oy devşirme peşinde olduğu da görünmektedir.

Ülkemizin kırmızı çizgilerinden taviz vermeden yapılan gerek demokratik açılım süreci gerekse terörü bitirme çabaları oy toplama gibi basit amaçlara ve ucuz siyasi çekişmelere alet edilemeyecek kadar önemli konulardır. Dolayısıyla konu hükümet tarafından bu şekilde ele alınmalı. Hem DTP milletvekilleri, hem de diğer muhalefet partili milletvekilleri tarafından da bu şekilde algılanmalıdır.

İbrahim ALİN

ibrahimalin@gmail.com



Windows Live: Arkadaşlarınızın Facebook'ta yaptıklarınızı kolayca görmesini sağlayın.

Yorumlar