"İrtica İle Eylem Planı" mı Yoksa "Milletin İradesine Yönelik Eylem Planı" mı ?



İbrahim ALİN
ibrahimalin@gmail.com

"İrtica İle Eylem Planı" mı Yoksa "Milletin İradesine Yönelik Eylem Planı" mı ?

Fotokopiydi, kağıt parçasıydı, imza tespiti yapılamazdı, yapılırdı derken ıslak imzalı belgenin ortaya çıkmasından sonra Albay Dursun Çiçek ifadesi alındıktan ve mahkemeye çıktıktan sonra dün gece cezaevine gönderildi.

Uzun süredir gündemi meşgul eden bir konu olduğu için de bazı televizyon kanalları bunu son dakika haberi olarak verdiler. Gerek bu haberlerde gerekse diğer zamanlarda televizyonlar tarafından konu aktarılırken dikkatimi şu ifade çekti; "İrtica ile eylem planı". Birçok haberde bu ifadeyi değişik şekillerde siz de görebilirsiniz; İrtica ile eylem planı kapsamındaki soruşturma, İrtica ile eylem planının altındaki ıslak imza, İrtica ile eylem planı çerçevesinde ifadesi alınan erler vb.

Gerçekten Albay Dursun Çiçek'in altında imzası bulunduğu söylenen plan "İrtica ile eylem planı" mı idi? Eğer gerçekten böyle bir plan varsa ve irtica adı verilen şey ülkemiz için zararlı ise bununla mücadele için Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir subayının ya da subaylarının eylem planı hazırlayıp bunu uygulaması gayet normal değil midir? Sonuçta Türk Silahlı Kuvvetlerinin en baştaki görevi ülkeyi her türlü tehlikeden korumak değil midir?

Söz konusu plan biraz incelendiğinde görülmektedir ki; aslında plan adlandırıldığı gibi irtica ile eylem planı değildir. Söz konusu plan irticayı hedeflemeyip, biri siyasi parti diğeri sivil toplum hareketi olan iki yapıyı hedeflemektedir. Planda, hedeflenen bu yapılara zarar vermek için de değişik komploların kurulmasından bile bahsedilmektedir.

Milletin oyları ile hükümete gelmiş partinin yıpratılması ve yine millet tarafından teveccüh gören bir sivil toplum hareketinin aslında olmayan suç unsurları varmış gibi gösterilerek suç isnat edilmesinin adı kesinlikle "irtica ile eylem planı" olmaz olamaz. Bu planda bahsedilenler düşünüldüğünde bu planın adı olsa olsa milletin iradesine ambargo koymak, milletin iradesini yok saymak, kendisi gibi düşünmeyen sivil toplum kuruluşlarını yok etmek veya buna benzer bir ad daha uygun olmaz mıydı? Ne dersiniz!










Windows Live: Arkadaşlarınızın çevrimiçi ortamda yaptıklarınızdan haberdar olmasını sağlayın.

Yorumlar