Terörün Bitmesi İçin Kürtler Ne Yapıyor?

Terörün Bitmesi İçin Kürtler Ne Yapıyor?

İbrahim ALİN


Maalesef dün yine Tokat'ta kurulan hain pusu da yedi vatan evladının şehit olduğu haberini seyrettik televizyondan. Muhtemelen birçok insanın düşündüğü gibi son günlerde meydana gelen sokak olayları ve bu hain saldırıdan sonra benim de aklıma bu olayların demokratik açılımı baltalamak isteyenler tarafından çıkarıldığı geldi. Ayrıca Başbakan Erdoğan'ın Amerika'ya giderken yaptığı açıklamalarda bu olaylarda etkili olmuş olabilir.

Ülkemiz zor ve sancılı bir süreçten geçmektedir. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen olaylar cereyan etmektedir. Hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme konularında önemli adımlar atılmaktadır. Emekli kuvvet komutanlarının bile hukuktan üstün olmadıklarını sonunda görebildik. O kadar direnmesine rağmen sonunda Sn Baykal bile kimsenin hukuk karşısında ayrıcalıklı olamayacağını ifade etti. Gerçi Sn Baykal'a göre bu ayrıcalıksız olma rektör ve gazetecileri de kapsıyor mu orası hala şüpheli ama yaptığı açıklama da kendisi için bir gelişme nihayetinde.

Türkiye tüm bu süreçleri yaşarken meydana gelen sokak olayları ve hain saldırılar maalesef hepimizi üzmektedir. Muhtemelen yaşanan bu ve benzeri olaylar hükümet ve yetkilileri tarafından tahmin edilmiştir diye düşünüyorum. Çünkü devlet terörün bitmesi için bazı ciddi adımlar atıyor ve bundan da terör örgütü rahatsız oluyor.

Aslında yaşanan olaylar, demokratik açılım sürecinden terör örgütünün rahatsız olduğunu göstermesi açısından çok önemlidir. Terör örgütü devletin kararlı duruşu karşısında panikledi, kendi sonunun geleceğinden korkmaya başladı ve bu tip kalleşçe eylemlere başvurmaya başladı. Eğer demokratik açılımın içinin boş olduğunu düşünse, kendisine bir zarar veremeyeceğini düşünse bu tip saldırılara kalkışmazdı zannediyorum.

Ülkemizin geçtiği bu zor ve sancılı süreçten en az zararla çıkılabilmesi için toplumun değişik kesimleri de ellerini taşın altına koymalıdır. Hükümet, siyasiler, TSK, vb nin yanı sıra kürt vatandaşlarımıza da büyük görevler düşmektedir.

Ülkesine, vatanına bağlı Kürt vatandaşların da yaşananlar karşısında çok da seslerinin çıktığını zannetmiyorum ya da ben duymuyorum. Özellikle DTP'nin İmralıyı referans göstermesinden sonra  zannetmiyorum ki DTP genel olarak bölge halkını temsil etmektedir.

Peki ama bölgede DTP gibi düşünmeyen insanlar yaşanan acı olayların bitmesi ve ülkemizin daha iyi bir geleceğe doğru gitmesi için ne yapmaktadırlar? Eğer ülkemiz bu sancılı süreçten geçerken siz sesinizi çıkarmadan oturursanız o zaman sizin adınıza sizin gibi düşünmeyen birileri çıkar ve sizin adınıza da konuşur. Ancak yaşananların faturasını sadece sizi adınıza konuşanlar değil bu ülkede yaşayan herkes öder. Bu faturayı ödememek için Çanakkale de olduğu gibi Kürt-Türk demeden ülkemizin geçtiği zor süreçte elele vermemiz gerekmektedir. Küçük ayrıntılara takılıp kalmamalıyız.

Öncelikle ülkemizin başına musallat olan şu terör lanetinden kurtulalım ve varsa sorunlar oturup konuşarak çözelim.

Yorumlar