KİŞİLİK HAKLARI

Günlerdir habelerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn.Deniz BAYKAL ile ilgili kaset.Türkiye’nin nerelere geldiğini özellikle de özel hayata müdahale edilmesinin ne kadar korkunç ve çirkin olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.Hangimiz özel hayatımıza müdahale edilmesini isteriz.Bu son olay gösteriyor ki Türkiye’de özel hayat korunabilir mi sorusuna hayır denmesi gerekmiyormu? Hangimiz kendimizi güvende hissediyoruz? Hele hele bu tür görüntülerin gerçek mi değil mi diye araştırılarak sonucuna göre yorumların yapılması gerekir.Ülkemizde maalesef iddialar kanıtlanmış gibi gündemi meşgul ediyor ve yargısız infaz yapılıyor.Temel hak ve güvenceler ve özel hayatın gizliliği bu şekillerde ihlal edilmesi vatandaşın hakkını yok eder.?Peki! soruyorum bu ve benzeri iddialar asılsız çıktığında ne olacak bu kişilerin hakları?Kişinin özel hayatı ihlal edilmiş olmayacak mı?Kendisinin ve ailesinin psikolojik durumundan kim ve kimler sorumlu olacak? “Çamur at izi kalsın” misali Türkiye’nin gerçek sorunları unutuldu ve bilerek bu tür haberlerle unutturulmaya çalışılıyor.Kevgire dönen ve milli iradeyi yansıtmayan Anayasa paketi, işsizliğin çığ gibi büyümesi, yoksulluğa teslim olan binlerce insan, son zamanlarda teröre feda edilen gençler, ağlayan analar,aileler,yargı sorunu, silivri de iddialarla yatan aydınlar ve balyoz iddiaları… Ne oldu bunlar çözüldü mü???

Acaba bilerek mi bu tür komplo teorileri üretiliyor diye düşünmeden de edemiyorum.Açılımlarla başlayan Demokratikleşme; siyasetin kirletilmesi, özel ve kişilik haklarının ihlalimidir? Yazık çok yazık lütfen karar vericiler sizler oralara kargaşa yaratın diye gönderilmediniz.Artık halkın gerçek gündemine dönün ve Türkiye’nin gerçek sorunlarının çözümlerini bulun.
UNUTMAYIN: Türkiye Cumhuriyeti yasalar çerçevesinde özgürlükler ve haklar ülkesidir.

Nermin AYDINLI

16.05.2010

Yorumlar

  1. söylediklerinizde çok büyük ölçüde haklısınız diyorum ve sayın deniz baykal ın da sütten çıkmış ak kaşık olmadığını ekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. CHP Atatürk'ün CHP si değildir artık.sanki kendine ebedi muhalefet kaftanı biçilmiş bir siyasi hareket,istemezük lafını benimsemiş kişilerden oluşan,üretmek yerine sürekli yermek ile uğraşan bir topluluğu temsil etmektedir.İktidarda muhalefetsiz kalınca haliyle rahat rahar at oynatmaktadır.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder