Sayın Kazan İle Sayın Sav'ın Görüşmesi Ticari Niletiktedir.

Sayın Kazan İle sayın Sav görüşmeleri Siyasi Değil Ticari Nitelikli Bir Görüşmedir.
Sayın Sav faturasını ibraz etmeli ve Saadet Partisi de Gider kayıtlarında Göstermelidir.

Geçen hafta olaylı geçen Saadet Partisi kongresinin ardından hepbirlikte liginç gelişmeleri izledik. Saadet Partisinin ağır toplarından sayın Şevket KAZAN taban tabana zıt bir parti CHP’nin Genel Sekreteri sayın Önder SAV ile gizlice görüştü. Konu çok mühim ve stratejik olmalı ki sayın Sav açıklama yapmaya kendini 'mezun görmezken' baskıların ardından nihayet sayın Kazan bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada “Sayın Sav eski bir dostumuz ve aynı zamanda (avukat) meslektaşımız. Kendileri kongre partisi olarak tanındıkları için, kongre konularında bilgi alışverişinde bulunduk. Kendileri sık sık kongre yapıyorlar. Biz de kongre sürecimizde herhangi bir usul hatası yapmamak için kendilerinin tecrübelerinden istifade etmek istedik. Bu görüşme Sayın Sav’la benim aramda yapılan kişisel bir görüşmeydi. Bunun size kadar ulaşmış olmasına hayret ediyorum” dedi.

Kıymetli Gündem Blog müdavimleri, yukarıda sürecini yazdığımız olayın gözden kaçan bir tarafını gündeme getirmek istiyorum. Gözden kaçan tarafın daha iyi anlaşılabilmesi için önce bir fıkra ile giriş yapmayı daha uygun buluyorum
        
Bir tıp doktoru bir gün arkadaşları ile oturduğu bir ortamda aralarına yeni katılan avukat Ali Cengiz beye bir derdini açar. Azizim der, bizler hangi ortamda olursak olalım vatandaş bizim doktor olduğumuzu öğrendiğinde hemen şöyle bir rahatsızlığım var böyle bir sorum var vs diye şikayetleniyor ve biz de Hipokratatan çekindiğimiz için oracıkta teşhisi koyuyor ve şuna dikkat et, buna dikkat et, şunları ye vs diyerek kısmen tedavileri için yol gösteriyoruz. Tabii dediklerimiz yapılınca muayenehaneye de gelmiyorlar zamanla iyileşiyorlar. Böylece herkes ücretsiz muayene oluyor. Bu sorunu nasıl aşacağım çözemedim demiş.  Doktoru dinleyen avukat Ali Cengiz bey üstadım bu sorunu çözmekten daha kolay ne var demiş. Bakın bize de yine böylesi ortamlarda danışanlar oluyor, biz de onları dinleyip yol gösteriyoruz. Büroma gelmesini de beklemiyorum yaptığım sadece ertesi gün o kişinin işyerine danışmanlık ücreti olarak faturayı fakslamak oluyor demiş. Bunu duyan doktorun gözleri parlamış, evet demiş ben de hemen son günlerde böylesi ücret  almadan muayene olanlara faks çekeyim demiş.

Ertesi gün sayın doktor ilk iş olarak fatura fakslamayı düşünerek muayenehanesine gidiyor, faksın başına geçiyor, ki ne görsün bir faks gelmiş. Avukat Ali Cengiz bey dün akşam verdiği  danışmanlık hizmeti karşılığı fatura fakslamış.

Evet Kıymetli Gündem Blog müdavimleri, her şeyin bir bedeli vardır. Saadet partisi saadetinin bozulmaması için ne fedakarlıklar vermeye hazırdır kimbilir. Sayın SAV’ın da bir avukat olduğu düşünülürse bürosu dışında verdiği bu danışmanlık ücreti için bir fatura kesip kesmediğini öğrenmek için Saadet Partisinin gelen faks kutusunda bir fatura var mı yok mu incelmek gerekir.

Artık bu incelemeyi, Saadet’in rahatsız olan delegeleri, vergi denetim elemanları ve Baro yetkili kurulları incelesin.

Şu saat, şu dakika, şu saniyeden sonra sorun siyasi olmaktan çıkmış tamamen vergisel bir durum almıştır.

Yorumlar