VATANIM,GÜZEL ÜLKEM…..

Güzel ülkem, vatanım, toprağım geldiğin duruma bak!...Ne haldesin, seninle uğraşan uğraşana!Her bir yerinde insanlar kan ağlıyor!Sesini duyan yok.

Seni korumak, vatanım deyip sahip çıkmak için nice gencecik fidanlar canlarını veriyor. Analar, babalar, sevgililer, çocuklar kızlar, kızanlar karalar bağlıyor…

Vatanım, güzel ülkem bir tarafta hainler, bir tarafta doğal afetler ve suçlu oldukları henüz kanıtlanmamış insanların dramları ve zindanlarda ölenler…

Kış öyle bir bastırdı ki, Van’da insanlık dramı yaşanıyor. Hastalıktan ölen çocuklar, yetersiz yaşam koşulları! Hayalet şehir oldu diyen Van valisinin acil yardım çığlığını duyan var mı!...

Sormadan edemeyeceğim; Devlet erkanı oradaydı, bütün Türkiye Van için seferber oldu şimdi niçin hala bu durumda?

Vatanım, güzel ülkem kaderini belirlemek isteyenler köstebek misali kafalarını bir bir çıkarıyorlar. Devletimin, milletimin parasını yiyen ve hainle desteğini açıkça gösteriyorlar. Sözde vekil (kimleri temsil ettikleri ortada) PKK’lıyı Meclisin arabasıyla kaçırmaktan hiç çekinmiyor. Millet yoksullukla uğraşırken paralar nerelere gidiyor.Milletvekillerine verilen makam arabaları, özel şoförler bunlar vatana daha iyi ihanet etsinler diye mi verildi.Yazıklar olsun!..

Ey devlet erkanı, bizi temsil etsin diye gönderilen siyasi otorite ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bizlerin kafası allak, pullak, akıl sır erdiremiyoruz bu yapılanlara!

Cumhuriyet kutlamaları iptal ediliyor, Ata’mın kemiklerini sızlatacak şekilde cumhuriyet öncesi yaşayan sultanlar için mecliste anma etkinliği düzenleniyor.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıldönümü ile ilgili haberleri nedense Tv.kanalları suflör rolünde küçük bir sufle ile teğet geçiyor.

Ülkemin, vatanımın, içten ve dıştan tehlike çanları çalıyor. En çok bu günlerde ordumuza ihtiyaç duyulması gerekirken anlamsız bir şekilde “Vicdani Ret” askerlik yapmama hakkı ortaya atılıyor. Paralı askerlikte zengin çocukları askere gitmeyecek, fakir, fukaranın çocuğu can verecek. Anadolu’da tabiri caizse ‘bu işin cılkı çıktı’ denir.


“Politik görüşüme, ahlaki değerime, dinsel inancıma uymuyor” deyip zorunlu askerlik yapılmayacak mı? ANLAMADIM! Bu ne demek oluyor? Türkler asker bir millettir. Kahramanlıkları asker olduklarındandır. Yok be hey gidiler yok, bu kadar da her şey sulandırılmaz. Türk toplumunun değerleriyle bu kadar da oynanmaz.

Bu ne kafa, bu ne biçim zihniyet!

Bu mütemadiyen vatan hainlerinin işine gelir. Vatanın parçalanmasına, değerlerin yitirilmesine zemindir.

Neymiş, AKP-CHP-BDP ilk kez bu konuda anlaşmış. Hadi BDP’yi anladıkta, sizlere ne oluyor bunu anlamadık. Türkiye’mizi nasıl geliştiririz, halkı bu yoksulluktan nasıl kurtarırız diye anlaşmayın, bir araya gelemeyin,Ülke güvenliğimiz için olan vatani görevi ret edin. Bu kim ve kimlerin ekmeğine yağ sürmektir.

Askerliği kaldırmaya çalışacağınıza, zengin-fakir diye ayırmadan herkesin çocuğunu vatani görevini aynı şartlarda yapmaları için bir araya gelin.

OLMAZ!!!

Böyle cennet gibi bir ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar için Türk Ulusu olarak lütfen hep birlikte aklımızı başımıza alalım ve ülkemize sahip çıkalım.

16.11.2011

NERMİN AYDINLI

Yorumlar