HAŞA KİMİN HADDİNE!

Son günlerde her şey birbirine girmiş durumda. Daha önce ki yazılarımda da belirttiğim gibi artık şaşırmıyoruz olanlara. Kanıksadık ve sıradanlaştı yaşananlar…
Hayatımızdan memnun muyuz? Gelecekten ne bekliyoruz? Acaba kaçımız bu soruları kendimize soruyoruz. Belki de hayat hikayelerimizin sıradan olduğunu düşündüğümüz için üzerinde durmuyoruz. Ya da birileri hayat hikayemizi yazıyor bizlere de figüranlık yapmak düşüyor.

Düşünmeden-duygularını belirtmeden yaşamak, yaşamak mı dır? Eleştirilmekten, eleştirmekten korku ise yaşamak, yaşamak mı dır? Bulunduğun topraklara, vatanına, milletine kul, köle olmak yaşamanın anlamı değilse nedir yaşamak?

Şehit haberleri,Evlatlarını kara toprağa veren ana-baba-eş-çocuklar, Laikler, anti laikler, PKK çığlığı atanlar, Paşaların tutuklanmaları, Dost ahbap ilişkileri ile yapılan atamalar, Atama bekleyen öğretmenler, Milletvekilliği için kıyasıya savaşan siyasiler, Vekil maaşı ile geçinemeyen halkın temsilcileri, Servetlerine servet katmak için çalışan kodamanlar, İhtişam ve servet içinde yaşayanlar, Beklemediği bir anda şansı gülen şanslılar, Medyada cirit atan aydınlar, Konuşması, yazması ve düşünmesi bile suç olan insanlar,Yoğun bir şekilde Tv dizileri ve dizi fanatizmi, Magazin-kadın ve eğlence programlarını kaçırmayanlar, Namus cinayetlerine, berdele ve koca dayaklarına kurban edilen kadınlar, Bu ülkenin unutulan memuru, emeklisi, işçisi, köylüsü, çiftçisi, yoksulu, fakiri, fukarası,Yok olmaya yüz tutmuş tarım ve hayvancılık, Ve nice nice sorunlar……..

Bunlar ülkemden manzaralar mı, ben biraz şaşırdım galiba ne dersiniz?

Bundan sonra internet ortamında düşüncelerin yazıya dökülmesi, siyasi ve ideolojik içerikli paylaşımların paylaşılması, hükümet karşıtı yazıların yazılması, yorumların yapılması vs.vs. suç unsuru olacakmış. Yazanlar ve paylaşanlar hakkında dava açılacakmış.

Kulların söz söylemesi haşa kimin haddine!

Pardon bütün bunlar demokratikleşmenin sancıları yani demokratikleşiyorduk unutmuşum!

Ülkem, Vatanım, TÜRKİYEM hadi hayırlısı(!)
07.01.2012

Nermin AYDINLI

Yorumlar