BU NEYE HİZMETTİR!

Türkiye çok sert kış yaşarken ülkemiz de kaygı verici sertliklere sahne oluyor. Her şey birbirine girmiş kim doğru, kim yanlış bilinmez olmuştur. Ülkemiz üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Vatandaş ekmek derdinde birileri ise sinsice pusuda sıra bekliyor…

Ekran bülbülleri gündemi meşgul edecek yeni yeni söylemleri ile insanlar da algı yönetimini sağlamaya çalışarak yandaş havariliğine devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün resimleri bir bir kaldırılıyor, internetlerde öğrencilerin küstahça Ata’mızın büstünün önünde verdikleri pozlar ise işin başka boyutunu ortaya seriyor!

Türkiye Cumhuriyetini kimin kurduğu unutularak Atatürk’ün meclisinde bazı kendini bilmezler halkın sorunlarına çözüm arama yerine dokunulmazlık zırhına bürünüp ATATÜRK’e küstahça hakaret edebiliyor ve toplumun gerilmesine neden olabiliyor.

Atatürk ilke ve devrimleri ile cumhuriyetimizin değerlerine karşı nedir bu kin, nedir bu nefret!

Bırakın ATATÜRK üzerinden siyaseti de işinizi yapın. Halkı germeyin.
Bırakın Cumhuriyet düşmanlığını,
Bırakın cumhuriyet kazanımlarını bir bir yok etmeyi,
Bırakın ülkenin geleceğini tehlikeye atmayı da ekonomiyi nasıl düzeltiriz.Yoksulluğu nasıl önleriz.Çağdaş ve demokratik sistemi nasıl sağlarız ve Türkiye Cumhuriyetini en üst düzeyde nasıl temsil edebiliriz diye çalışmalar yapın.

Ayrıca, eğitim sisteminde sürekli yapılan değişiklikler toplum açısından olumlu ve olumsuz yönlerinin araştırılarak aceleye getirilmemesi gerekir. Arka arka yapılan eğitim sistemindeki uygulamalar ülkeye yarar değil zarar sağlar.12 yıllık kesintisiz eğitimden sonra 4+4+4 sistemi ve okula başlama yaşının 5 olması toplumumuza dayatma olabileceği gibi özellikle de kız çocuklarının eğitimden yararlanma oranları düşecektir. Bu kademelendirme son derece yanlış olup, çocukların farklı alanlara yönlendirilmesi ise muhtemeldir.

Eğitim aileden başlar okul ile devam eder. Tabi ki ailenin içinde bulunduğu sosyal tabakaya göre değerler farklılaşır ve her toplum kendi beklentileri doğrultusunda çocuklarını yetiştirmeyi hedefler.
ANCAK eğitim sistemi ile de, ülkenin değerlerinin korunması, vatana, millete faydalı birer bireyler yetiştirilmesi sağlanır. Okul ve eğitim bireyin sosyalleşmesinde rol oynar.

Yani EĞİTİM, toplumun kültürel birikimlerini bir sonraki kuşaklara aktarır ve toplumsal bütünleşmeyi ve sürekliliği sağlar.

Acaba yenilik ve ilerleme olarak belirlenen bazı değişimler gerileme ve yobazlaşma işaretleri olabilir mi?

Toplumsal değişim; aile, kültür ve insan ilişkilerinin farklılaşmaya başlaması olduğuna göre, Türk toplumun da da tehlike çanlarının çalmaya başladığının göstergesi mi ne dersiniz?

Yazık çok yazık.

Bu neye hizmettir anlamak mümkün değil!

NOT:Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, geçmişten bu güne kadar vatanımız için gözünü kıpmadan şehit olan mehmetçiklerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.

03 Mart 2012

Nermin AYDINLI

Yorumlar