Devlet çözüm bulur, pazarlık yapmaz!



Yazıma başlarken acaba, şehitlerimiz üzerinden ‘şehit edebiyatı mı yapıyorum’ diye çok düşündüm! Fakat en başta bir anne olarak kendimi Mehmetçiklerimize karşı sorumlu hissettim. Bu çocuklar bizim çocuklarımız… Analar artık ağlamasın derken, ülkemiz üzerinde çıkarları olanların haince isteklerine boyun eğilmesi değil elbette!

Bunun bir çözümü olmalı ve olmalıdır da!

Sürekli gelen şehitlerimiz yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Şehitlerimizin arkasından klasik törenler ve birkaç cümlelik taziye sözcüklerine artık itibar edilmez oldu. Hani denir ya, “ateş düştüğü yeri yakıyor” diye aynen o hale geldi. Bir radyonun çalan müziği kesmeden şehit haberini vermesi içi mi öyle bir acıttı ki, o anda insanlığımdan utandım!

Ölümlerden, hele hele gencecik fidanların yok olmasından etkilenmeyen insan mı dır acaba!

Sızlanmaya devam mı edelim, yoksa ülkemizin en büyük sorunu olan terör belasına çözüm mü isteyelim. Çözüm derken; eli kanlı vatanı bölmek, parçalamak isteyen hainlerle pazarlık yapılması değil elbet!

Devlet çözüm bulur, pazarlık yapmaz!

Demokrasi ve insan hakları konusunda ahkam kesenler, son birkaç yılda ekranlarda bülbül kesilen sözüm ona aydınlar, neden çözümü tek taraflı düşünür ve olmayan Kürt sorununu var gibi gösterirler. Bilmezler mi ki, bu topraklar üzerinde yaşayan herkes aynı haklara sahiptir. Görmezler mi ki, devletin her kademelerinde herkesin görev yaptığını…

Esas amaçlarının bunlar olmadığını herkes çok iyi biliyor. İstekler yapıldıkça, arkasından başka talepler gelecektir. Bugün İmralı’da yatan eli kanlı katilin sözüyle açlık grevinin sona erdirilmesi masum istekler için yapılmadığını da açıkça göstermiştir.

“Terörle mücadele kesinlikle sürdürülecek” denmesi de yetmez. Çünkü, bir tarafta mücadele ederken, davranışlarda ve açıklamalarda hoşgörü ve memnuniyet cümleleri PKK’lıları ve yandaşlarını cesaretlendirmekte olup, isteklerinin dayatmayla yapılabileceğini düşündürmektedir.

Ortadoğu projesi ile kan gölüne dönen Ortadoğu göz önüne alınmalıdır. Terörle mücadele güçlü ordu ile olacağı unutulmamalıdır! Bölünmeye fırsat vermeden,  ülkemize sahip çıkılmalı ve bütün demokratik yollara başvurularak, yasaların insan hakları çerçevesinde uygulanması sağlanmalıdır. Karar vericiler gelgitler yaşamadan ülke yararına, halk yararına çalışmalara imza atmalıdır. Yoksa tarihin karanlık sayfalarında yer alacaklarını unutmamalıdır!

Devlet terörle mücadele eder, pazarlık yapmaz! Biz böyle bilir, bunu söyleriz…

SON SÖZÜM: Vatanının ve bayrağının kutsallığına, ülkesinin bölünmez bütünlüğüne ve kardeşçe yaşanılabilineceğine inanan Türk Ulusu, hainlere ve bütün olumsuzluklara inat ülkesine sahip çıkacaktır.

19.11.2012

Yorumlar