Ah benim Türkiye’m!Vah benim Ulusum!




Türklük neredeyse utanılacak bir hale geldi. Irkçılıkla suçlanan Güler, sinsice planlar doğrultusunda sürdürülen bir gerçeği ortaya koydu ki linç edilecekti. Ulus kavramı algılanmadan yıllardır Kürt vatandaşlarımız kullanılarak Kürt sorunu adı altında Kürt Milliyetçiliği ile Türk vatandaşlığı yok edilmeye çalışıldı. Türkiye’de olmayan Kürt sorunu şimdi Türk-Kürt sorunu haline geldi. Demokrasi adı altında dış odakların desteğiyle Türk Ulusu tarihten silinmeye çalışılıyor! Mustafa Kemal ATATÜRK ‘Ne Mutlu Türküm diyene’ sözü ile bir ırkı değil, bir Ulus olma özelliğini vurgulamış olup, aksisi olsaydı ‘Ne mutlu Türk olana’ derdi. Lütfen ince nüanslara dikkat edelim! Kelime oyunları ile ırkçılık yapılmasın.

Kırk yıl düşünsem Türklüğün bu kadar ayaklar altına alınacağı aklıma gelmezdi. Yıllarca‘dünya halklarının kardeşliğini’ ve ‘Türk-Kürt kardeştir, ayrıştıran kalleştir’ düsturuyla  savunurken, ne görelim kardeşi kardeşe kırdırmaya birileri ant içmiş!

Ah benim Türkiye’m!
Vah benim Ulusum!

Düşman olmuşuz, kanımız isteniyormuş da haberimiz olmamış…

Nasıl ki aşırı Türk Milliyetçiliği yanlışsa, bugün ortaya konulmaya çalışılan Kürt Milliyetçiliği de yanlıştır. Mecliste yapılan çirkin konuşmalar gösteriyor ki, ülkemiz kimlik çatışmasına doğru sürüklenmeye çalışılıyor.

Ah be ATAM, ah be Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları, siz bağımsız bir ülke kurduğunuz için, Ulus olma şerefini kazandırdığınız için bunca hainler bugün ülkemizle uğraşıyorlar. Neden aç, susuz, sefil yıllarca o cepheden öteki cepheye koştunuz? Kurtuluş savaşı ile neden emperyalizme meydan okudunuz? Şimdi sizler ihanetle suçlanır hale geldiniz. Bu gün torunlarınız vatan hainleri ile işbirliğinde! Acaba sömürge altında olsalardı bugün bunları konuşuyor olacaklar mıydı? Acaba ezan sesini duyabilecekler miydi?

Ah be ATAM, ; “Türk milletinin manevi değerlerine (dil, tarih, kültür) sahip çıkar. Dili, dini, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan ve vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi Türk olarak kabul eder.”diye tarif ettiğin Milliyetçilik bu gün kafatasçılık, ırkçılık olmuş. Ulus devleti ile kimlik siyaseti birbirine karışmış, Türküm demek suç olmuş. Türk Ulusunun çeşitli etnik kökenleri içinde barındıran büyük bir toplum olduğu unutulmuş veya unutturulmaya çalışılmıştır.(Ulus olma, millet olmaya engel değildir.) Bütün bu argümanlar Türk kimliğinin tarihten silinmeye çalışılması değil de nedir?

Kanaat önderleri biran evvel akıllarını başına alarak Atatürk ilkelerinden akılcı, bilimsel ve insancıl olan Atatürk Milliyetçiliğini dikkatle ele alsınlar ki, ileride olacaklar şimdiden önlensin. Çünkü tarihe kara leke alarak geçmesinler!

Son sözüm: Türk Ulusu olarak, etle, tırnak olmuş, kız alıp vermiş, bir elmanın iki yarısı olmuş ve hiçbir etnik, mezhepsel ayrım yapılmadan yaşamış olan Türk-Kürt, Laz, Çerkez vs cennet vatanımızda hep birlikte yaşamaya devam edecektir. Tek yürek olup ülkemiz üzerinde hain emelleri olanlara fırsat verilmeyecektir!

"Bütün dünya bilmeli ki; karşımızda böyle bir düşman oldukça onu affetmek elimizden gelmez ve gelmeyecektir. Düşmana merhamet, aciz ve zaaftır; bu insaniyet göstermek değil, insanlık hassasının yok olduğunu ilan eylemektir."  M.Kemal ATATÜRK

01.02.2013
Nermin AYDINLI

Yorumlar