İSLAM DİNİ NEDEN SAPTIRILIYOR?




Ülke iç sorunları ile boğuşurken kendini aydın, okumuş görenler medya’da insanın zihin dünyasını allak pullak edecek ve kanını donduracak açıklamalarda bulunuyor.

Günümüz de siyasal malzemeye alet edilen İslam dini okumayı fazla sevmeyen toplumumuzun kulaktan dolma, kendini İslam dini ile yeti görenler tarafından hurafelerle kafaları karıştırılıyor. Kadının neredeyse haklarının geri alınması ile ilgili düşünceler bu tür açıklamalar ile ortaya çıkıyor. Orta doğuda ve Müslüman ülkelerin birçoğunda kadınlar, hukuk açısından ve ekonomik açıdan ikinci sınıf bir insan muamelesi görüyor. Ekonomik özgürlüğü olmayan ve evlerine hapsedilen kadın kocasının sadık kölesi olup sadece şehvet aracı olarak görülüyor. Daha ileri gidilerek kız çocuklarının sünnet edilmesine kadar gidiliyor. Bu yanlış uygulamanın faturası da maalesef İslam dinine kesiliyor.

İslam dini neden saptırılıyor?

Vatandaş çıkıyor ve hamile kadınlar hakkında ki inanılması güç açıklamayı yapıyor. Hamile kadının dışarı çıkmasının ayıp olduğu ve kocasının akşam vaktinde arabayla gezdirmesi ile ancak dışarı çıkabileceğini söylüyor. Aman Allah’ım bu ne yobazlık, bu ne cehalet!  Bu tür kişilere inananları anlamakta zorlanıyorum! Okumak demek ki cehaleti almıyormuş!

Doğanın gereği olan hamilelik utanılacak hale getirildi ya pes doğrusu!

İnsanın tekamülünü hedef edinen İslam dininde kadın ve erkek arasında hiçbir fark yoktur. Kadın ve erkek arasında fark olmayan İslam dininin kadına bakış açısını anlaşılır ve doğru biçimde işin ehilleri tarafından anlatılırsa çok daha iyi olur düşüncesindeyim.
İslam’da önemli olan kadınlık ve erkeklik değildir. Önemli olan dinin iyi anlaşılması ve yorumlanmasıdır.

En önemlisi ise; insanın insan oluşudur.

Bu tür karanlık zihinleri alkışlayacak kadın var mı dır? Varsa da bugün başörtüsü ile demokratik haklarımızı istiyoruz diyen kadınlar, yarın karanlığa gömüldüğünde ne tür haklar isteyecekler bakalım!

Bu zihniyette olanları, pervasızca böyle açıklama yapanları şiddetle kınıyorum!

SON SÖZÜM: Asıl bu açıklamalar terbiyesizlik olup, çekin elinizi kadınlardan! Çekin elinizi bedenimizden!

 Nermin AYDINLI
26.07.2013



Yorumlar